Záclony, závěsy a řasící pásky můžete hledat pomocí parametrů
Zobrazit 1 524 výsledků Resetovat vše

Jak správně měřit


Jsme rodinná firma a za 26 let jsme byli u mnoha tisíců realizací a proto víme, že žádný výrobek, který byl na začátku zaměřen špatně nedopadl dobře. Proto dávejte při zaměření velký důraz na přesnost a rozvahu. Pokud se nakonec přeci jen ukáže, že jste něco zaměřili špatně, ozvěte se, uděláme maximum proto, abychom situaci zachránili a pokud možno ochránili vaše vložené prostředky.

Než začnete cokoliv měřit, je nutné určit, k čemu má finální výrobek sloužit a jaký prostor pro své bezproblémové užívání potřebuje. Proto vám doporučujeme využít služeb našich profesionálů, kteří s vámi vše prodiskutují, v případě zájmu odborně zaměří a zajistí realizaci. Zaměření jako služba spojená s objednávkou se neúčtuje (doprava na zaměření je součástí ceny realizace).

Naše rada: objednejte si u nás profesionální zaměření zdarma

Návod na zaměření tohoto produktu:

Jak změřit japonskou stěnu
Japonská stěna je vlastně taková stěna, nebo obdélníková plocha, která v sobě obsahuje jak profil, tak panely se všemi komponenty, proto můžeme k zaměření přistupovat tak, že vše zanedbáme a zadáváme jen šířku a výšku takového obdélníku, kterým si přejeme zakrýt okenní otvor, nebo předěl místnosti.
Stanovení výšky japonské stěny:
Montáž do stropu:
Je dobré si uvědomit, že strop ani podlaha nemusejí být zcela rovné a proto změřte výšku od stropu k podlaze na obou stranách okna a pak od té kratší strany odečtěte 3 až 5 cm aby se panely nedotýkaly podlahy.
Montáž do stěny:
Při měření pro montáž do stěny berte prosím v úvahu, že se Vám při vrtání do překladu okna může kus omítky utrhnout, z toho důvodu je dobré přihlédnout ke stavu omítky a raději vrtat (a tedy i měřit) cca 10 cm nad okno.
Stanovení šířky japonské stěny:
U japonských stěn jsou celkem dvě poměrně podstatné záležitosti, které jsou nutné při zaměření doplnit. První z nich (méně podstatná) je délka ovládání a jeho umístění (jen v případě, že si jej objednáte). Druhou je šíře japonské stěny s ohledem na funkci japonské stěny (toto je důležité!).
Šířka japonské stěny:
Šířka je také jen vlastně šířka nějaké "plachty", která má zakrýt to, co si přejete. Podstatné je, a na co nesmíte zapomenout, je fakt, že japonská stěna je složená z panelů, které není vhodné aby při roztažení zůstali v okně. Proto je teba o šíři panelů zvětšit i šíři celé japonské stěny, aby při roztažení bylo dostatek prostoru po straně pro jejich "uklizení". 
Po objednání obdržíte
- profil japonské stěny
- konzolky, nebo stropní úchyty
- montážní materiál
Montážní návod japonské stěny
Postup je vždy stejný, nejdříve si odměříte místo pro namontování konzolky, popřípadě stropního držáku a pomocí vrtačky a hmoždinek jej uchytíte. Další konzolky již přiděláváte tak, že střídavě přikládáte profil, abyste zajistili rovné polohy japonské stěny. Když jsou konzolky (stropní úchyty) uchyceny, stačí do nich zacvaknout profil japonské stěny. Následně rozbalíte panely a pomocí suchých zipů je nalepíte na "jezdce" v profilu, které mají stejnou šíři jako panely. Závěrečným aktem, je vložení těžítek do tunýlků na spodní stranu panelů japonské stěny.
Na co dát pozor u japonských stěn
Japonské stěny jsou poměrně novým druhem stínění u nás. Lidé si na ně teprve zvykají, ale již dnes je o ně na trhu poměrně významný zájem. Japonské stěny mají několik specifik, na které je možná dobré být připraveni.
- panely mají optimální šířku 600 – 1200 mm užší ani širší se příliš nedoporučují (pokud to není designérský záměr)
- řazení panelů je přísně svázané s počtem kolejniček profilu, tedy pokud trváte na 6 panelech, musíte uvažovat minimálně o profilu se 3 kolejničkami.
- dva panely by se minimálně v přední části (pohledové) neměli scházet v jedné drážce
- panely se překrývají cca o 5 cm (toto nechte na výrobci)
- pokud uvažujete o ovládání japonské stěny tahacím systémem, můžete navrhnout jen japonskou stěnu , která má stejný počet panelů jako drážek v profilu (kolejí), nebo dvakrát tolik (opona)
- pokud japonskou stěnu tvoříte z více barev, nebo kombinací záclon a závěsů, dobře si vymodelujte roztažený stav, aby se Vám nestalo, že dekorační panel bude na jedné straně vepředu a na druhé vzadu (za záclonou)
- pokud uvažujete o tom, že budete japonskou stěnu roztahovat a stahovat, neopomeňte, že minimálně na jedné straně potřebujete prostor odpovídající šíři panelu
- panely se standardně navrhují všechny stejné (přesahy nemusíte uvažovat)
- pokud nevyužijete tahání, je vhodné opatřit první panel „vodící“ tyčkou, pomocí níž japonskou stěnu ovládáte aniž byste se  museli dotýkat (špinit) látky, zvyšujete tak její životnost.
- látky japonské stěny se velice snadno šijí, není tedy problém je časem měnit.

Showroom a prodejna


STYLTEX DESIGN, spol s r.o. Dukelských Hrdinů 22
170 00, Praha 7
OTEVŘENO po: 9:00 - 12:00, 13:30 - 18:00
út - čt: 9:00 - 18:00
pá: 9:00 - 17:30
Kontaktní informace